Mijn Zaken
Image default
Bedrijven en samenleving

De juiste regenjas in 3 stappen

De juiste regenjas in 3 stappen

In ons prachtige land hebben we vervelend genoeg nog wel eens te maken met een flinke regenbui. Nu is het niet zo erg wanneer dit in de zomermaanden gebeurt, maar tijdens de herfst en winter is het natuurlijk een stuk minder prettig. Het is dus ook niet geheel onverstandig om standaard een regenjas aan de kapstok te hebben hangen, zodat je deze direct kunt pakken wanneer het nodig is. Je kunt namelijk niet altijd thuisblijven op het moment dat het regent. Zo kan het zijn dat je een afspraak hebt, even naar de supermarkt moet of de met de hond moet wandelen. Hoe prettig is het dan dat je even snel een jas kunt aantrekken en je niet helemaal nat hoeft te laten regenen. Heb jij nog  geen regenjas, dan hebben wij een aantal handige tips voor je.

 

Ga naar de winkel

Het uitzoeken van een regenjas is vaak net iets anders dan het uitzoeken van een normale jas. Omdat een regenjas qua materiaal anders is en ook goed moet aansluiten, kan het verstandig zijn om naar een fysieke winkel te gaan en niet direct online te bestellen. Vooral voor een regenjas kind is dit een aanrader. Door ze direct mee te nemen, kunnen er verschillende modellen worden gepast en weet je ook zeker dat de jas niet retour hoeft. Voor jezelf kun je prima een regenjas heren online shoppen, aangezien je op latere leeftijd niet veel meer van maat veranderd. Wel is het aan te raden om naar een outdoor winkel te gaan. Hier zijn ze namelijk gespecialiseerd in dit soort kleding en weet je ook zeker dat je een waterdichte regenjas hebt.

 

Pas verschillende modellen

Net als normale jassen, zijn ook regenjassen verkrijgbaar in allerlei verschillende modellen. Zo kun je kiezen voor een lange jas, korte jas, maar ook allerlei verschillende kleuren. Het is dus ook aan te raden om wat verschillende modellen te passen. Je ziet regelmatig dat iemand de voorkeur heeft voor een bepaald model, maar dat deze toch niet goed lijkt te zitten op  het moment dat ze deze passen. Omdat een model heeft persoonlijk is, is het dus ook lastig te zeggen wat aan te raden is. Wel zien we dat vooral lange mensen vaak kiezen voor een lange jas. Kies je voor een korte jas, dan sluiten deze vaak niet helemaal goed aan, waardoor je het risico loopt om alsnog nat te worden wanneer het regent.

 

Bepaal wat je wilt uitgeven

Alles heeft een prijs, een regenjas dus ook! Verstandig is het daarom dus ook om vooraf een prijs met jezelf af te spreken. Vooral in een fysieke winkel is de kans anders vrij groot dat je een jas pakt die een stuk boven je budget ligt. Nu is een paar euro niet erg, maar wanneer dit ruim het dubbele is, is dit niet heel erg prettig. Wel is het aan te raden om voor jezelf wat extra ruimte in te calculeren, zodat je niet op een paar euro je favoriete jas hoeft te laten hangen.