Mijn Zaken
Image default
Bedrijven en samenleving

Waar moet het kantoor van een succesvolle start-up aan voldoen?

Sommige start-ups maken een gigantische groei door. Deze groei is lastig in percentages uit te duiden, waardoor de groei lastig te sturen is. Dit geldt ook voor tal van andere randzaken. Opeens heeft een start-up veel personeel nodig. Of heeft een start-up een (veel) groter kantoor nodig.

Een kantoor van een succesvolle start-up moet simpelweg aan veel eisen voldoen. Een van de voornaamste eisen is dat het kantoor groot genoeg is. Voor nu, maar ook voor in de toekomst. De kans is immers aanwezig dat een start-up blijvend hard groeit. Daar moet bij de keuze voor een nieuw kantoorpand alvast op ingespeeld worden.

Het kantoor moet aan de wensen van het personeel voldoen

Personeel lijkt steeds kritischer te worden. Dit lijkt sowieso een algemene tendens in de maatschappij te worden. Alles moet goed geregeld zijn en ook hoeft niet alles al te serieus te zijn. Dit is ook iets waar je bij het inrichten van een kantoorpand voor een start-up goed rekening mee moet houden.

Een succesvolle start-up trekt veel personeel aan. Dit personeel stelt waarschijnlijk hoge eisen, onder meer aan het kantoor. Zorg daarom voor een fijne kantine met goed kantine meubilair, voldoende vermaak en flexibele werkplekken.

Hoe je precies het kantoor in moet richten, hangt enigszins van je personeel af. Ga vooral met het personeel in gesprek. Vraag aan hen waar zij behoefte aan hebben. Vraag ook aan hen waar hun droomkantoor aan moet voldoen. Mogelijk kun je deze wensen in je nieuwe kantoorinrichting verwerken.

Het kantoor moet voor lange werkdagen geschikt zijn

In een succesvolle start-up wordt ontzettend hard gewerkt. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst waarschijnlijk. Een kantoor voor een succesvolle start-up moet daarom voor lange werkdagen geschikt zijn.

Dit houdt onder meer in dat het kantoor 100% ergonomisch moet zijn. Kies voor ergonomische bureaustoelen, voor ergonomische bureaus en voor ergonomische randapparaten. Denk hierbij aan ergonomische muizen en toetsenborden.

 

Tevens moet je in het kantoor voor allerlei faciliteiten zorgen. Denk hierbij aan een goed koffiezetapparaat, een waterkoker, andere versnaperingen en voldoende toiletten. Ook is het wenselijk dat er in het kantoorpand vermaak aanwezig is.

Werkt men in de start-up van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat? Dan is het onmogelijk om de gehele dag de gewenste concentratie te hebben. Door voor het nodige vermaak te zorgen, kunnen de werknemers zich in hun pauze perfect vermaken. Dit komt uiteindelijk de productiviteit ten goede.

Het kantoor moet ideaal gelegen zijn

Het is tot slot belangrijk dat het kantoor voor een succesvolle start-up ideaal gelegen is. Zo is het belangrijk dat het kantoor centraal gelegen is en goed te bereiken is. Dat laatste geldt voor mensen die met de auto komen, maar ook voor mensen die met het openbaar vervoer of met de fiets komen.

Niet iedereen legt op dezelfde manier de woon-werkverkeer kilometers af. Houd daar ook rekening mee het uitkiezen van een kantoor voor een succesvolle start-up.