Mijn Zaken
Image default
Bedrijvengidsen

5X de meerwaarde van een goede explanimation!

5X de meerwaarde van een goede explanimation!

Je staat voor een uitdaging! Er moet een boodschap worden gecommuniceerd aan je doelgroep, maar je weet niet precies hoe dat aan te pakken. Je overweegt een explanimation te laten maken. Vaak is dat een goed idee. Het inzetten van een explanimation kan je namelijk heel goed helpen die boodschap goed voor het voetlicht te brengen.

Wij geven je 5 redenen waarom het gebruiken van een explanimation een goed idee is.

  1. Beelden blijven bij veel mensen langer hangen dan tekst of gesproken tekst. We zijn over het algemeen nu eenmaal visueel ingesteld. Een animatievideo speelt daarop in. Daar komt bij dat je met een explanimation de boodschap die je over wilt brengen terugbrengt tot de kern waardoor ook die eenvoudiger op te nemen is voor mensen.
  2. Laten we eerlijk zijn, wat vind jij fijner? Twee a4’tjes met tekst doorlezen en in je opnemen wat daar staat of een korte animatie kijken van zo’n 30 seconden? Wij zouden het wel weten! Dankzij een explanimation ben je in staat in korte tijd te communiceren wat je wilt.
  3. In een tijd waarin social media zo’n belangrijke rol speelt als nu, is het maken van een explanimation ook aantrekkelijk omdat die vaak leuk en makkelijk zijn om te delen. Als jij een aansprekende, leuke of originele animatie weet te maken, is de kans groot dat je doelgroep die met zijn of haar achterban deelt op allerlei social mediakanalen. Wie weet ga je zelfs viral! Waar wacht je nog op zouden wij zeggen.
  4. Zorg ervoor dat je boodschap meer impact maakt met behulp van explanimation. Als je het goed doet, zorgt een animatie ervoor dat de boodschap die jij wilt overbrengen blijft hangen bij mensen. Dat kan zijn omdat je met de illustraties of beelden die je gebruikt mensen weet te raken. Dat kan zijn op emotioneel vlak of door gebruik te maken van humor waardoor de mensen schuddebuikend achter hun scherm zitten.
  5. Een filmpje is net zo goed beeldtaal alsexplanimation, maar daarbij heb je in het maakproces te maken met veel meer externe factoren waar je bij een explanimation geen last hebt. Zo heb je bijvoorbeeld geen akkoord nodig om ergens beelden te schieten en ben je niet afhankelijk van het weer. Stel je wilt een filmpje maken voor de lancering van een nieuw zomers drankje. Dan wil je natuurlijk wel dat de zon schijnt. Bij een animatie heb je de regie over eigenlijk alles. Wel zo prettig als je het ons vraagt.

Donker Media heeft het antwoord op al jouw vragen over animatie!

We hopen je met deze vijf punten toch wat enthousiaster te hebben gemaakt over animatie. We kunnen ons voorstellen dat je nog vol met vragen zit. Geen probleem! Daar zijn we voor.

Neem eens vrijblijvend contact met ons op. Dan kijken we samen of een explanimation laten maken voor jou de juiste keuze is en hoe je, als we die vraag bevestigend hebben beantwoord, dat het best kunt aanpakken.