Mijn Zaken
Image default
Bouw en onderhoud

Werklaarzen

WERKLAARZEN EEN MUSTHAVE VOOR DEZE WINTER 

Het kon wel eens een koude winter worden….Hoewel de weermannen en vrouwen er bijna altijd naast zitten wordt ons een extreem koude winter voorspelt. En dan is het beter om je goed voor te bereiden. Het komt vaak voor dat er na 2 warme dagen geen ventilator of zwembad meer te krijgen is. Stel je voor dat je er achter komt dat je werklaarzen lek zijn maar dat ze ineens overal uitverkocht zijn. 

We hebben een aantal werklaarzen voor je op een rijtje gezet zodat je op tijd de keus kan maken. 

WERKLAARZEN

Er zijn veel verschillende werklaarzen te koop maar met de kou op komst kies je natuurlijk voor gevoerde werklaarzen. Deze veiligheidslaarzen kunnen gevoerd zijn met wol, bont of fleece. Dit zorgt ervoor dat je geen koude voeten krijgt. 

En tijdens het werken wil je natuurlijk wel goed beschermd zijn. Dus kies je voor werklaarzen met een bescherm neus en een antiperforatiezool. 

  

MATERIALEN WERKLAARZEN

De meest voorkomende werklaarzen worden gemaakt van verschillende materialen:

  • Leer
  • Rubber
  • Pvc 

Werklaarzen van rubber of pvc zijn ideaal voor in de regen. Maar leren werklaarzen hebben een hoger draagcomfort en zijn ideaal in koude omstandigheden. 

LEREN WERKLAARZEN

De gevoerde werklaarzen worden niet alleen voor werk gebruikt. Kijk maar eens om je heen in de koude periodes. Je ziet overal mensen lopen met leren werklaarzen omdat ze nu eenmaal heel veel comfort en warmte bieden. En met sneeuw en ijs geven ze je ook nog eens meer grip. 

 

ONZE TIPS BIJ DE AANSCHAF VAN WERKLAARZEN 

 

Tip 1: Kies werklaarzen die passen bij je werkzaamheden, en de omstandigheden waarin je ze draagt. 

Tip 2: Zorg ervoor dat de laarzen niet te los zitten wanneer je ze voor het eerst aantrekt. De neus en hak lopen niet uit, maar de leren schacht wel en je wilt voorkomen dat ze bij het lopen steeds omhoog komen.  

Tip 3:: Goede werklaarzen kunnen een paar jaar meegaan, kies dus voor kwaliteit

Tip 4: Zorg goed voor je laarzen als de winter is afgelopen. Maak ze schoon en spuit ze in met onderhoudsspray. Dan heb je er nog jaren plezier van. 

We hopen dat we je wat heb gehad aan onze tips.  

https://www.wear2work.be/werklaarzen/