Mijn Zaken
Image default
E-commerce

Alles wat je moet weten over neonlichten

Ooit waren ze het toppunt van cool en sierden ze het interieur van nachtclubs en de buitenkant van bars. Tegenwoordig maken neonlichten een comeback als een populaire manier om elke kamer een vleugje retrostijl te geven. Maar voordat je een neonlamp gaat kopen, zijn er een paar dingen die je erover moet weten. In deze blogpost behandelen we alles van waar je neonlichten kunt kopen tot hoe ze werken. Dus lees verder en laat ons je helpen om te stralen!

 

Wat zijn neonlichten precies?

Neonlichten worden gemaakt van glazen buizen die in verschillende vormen zijn gebogen. In deze buizen zit een gas dat door elektroden is geïoniseerd. Als er elektriciteit op de elektroden wordt gezet, gaat het gas gloeien. De meest gebruikte kleuren in neonlichten zijn roze, groen, blauw en oranje, hoewel wit en rood ook populair zijn 

 

Waar kan ik neonlichten kopen?

Tegenwoordig kun je bijna overal neonlichten kopen, van online winkels zoals Amazon tot je plaatselijke woonwinkel. We raden je echter aan om je onderzoek te doen voordat je een aankoop doet, want sommige verkopers verkopen namaakproducten van mindere kwaliteit. Voor de beste selectie neonlichten van hoge kwaliteit raden we aan om te winkelen bij speciaalzaken zoals Litup LED. Zij hebben niet alleen een ruime keuze aan neonlichten in verschillende kleuren en stijlen, maar hun prijzen zijn ook heel betaalbaar! 

neonlampen

Hoe installeer ik neonlichten?

 

Als je eenmaal hebt gekozen waar je je neonlichten koopt, is de volgende stap het installeren ervan. Gelukkig is dit een vrij eenvoudig proces dat de meeste mensen zelf kunnen doen zonder een elektricien in te huren. Volg gewoon deze stappen 

1) Kies een plaats voor je neonlicht – ergens waar het zichtbaar zal zijn, maar niet in direct zonlicht.  

2) Boor een gat dat iets kleiner is dan de diameter van je gekozen glazen buis op de gekozen plaats 

3) Voer de buis door het gat tot alleen het gewenste deel eruit steekt 

4) Bevestig de buis aan de muur met beugels of siliconenkit 

5) Bevestig een uiteinde van een netsnoer aan de buis (je kunt dit doen door te solderen of door schroefverbindingen te gebruiken) 

6) Sluit het andere uiteinde van het snoer aan op een stopcontact of een gelijkstroomvoeding 

7) Zet de stroom aan en geniet van je nieuwe neonlicht! 

8) Herhaal stap 1-7 voor elk extra lampje dat je wilt installeren 

 

Neonlampen zijn een gemakkelijke en betaalbare manier om een vleugje retrostijl toe te voegen aan elke kamer in je huis. Bedankt voor het lezen en we hopen dat deze blogpost je heeft geïnspireerd om te gaan stralen! bestel vandaag nog jouw neon sign online.