Mijn Zaken
Image default
Elektronica en elektriciteit

LED strip dimbaar

LED strip dimbaar

Een LED strip dimbaar maken is handig en daarom ook ontzettend populair. Met dit artikel wil ik stap voor stap uitleggen hoe je je LED strip dimbaar kunt maken. Door een LED strip dimbaar te maken, kun je de strip laten dimmen, wat in veel omstandigheden erg handig is.

Wat is een dimbare LED strip?

Een dimbare LED strip is een LED strip waarvan de helderheid met een compatibele dimmer geregeld kan worden. Een dimbare LED strip is geschikt voor veel toepassingen, omdat je via de dimmer de hoeveelheid licht naar eigen inzicht kunt instellen.

Welke soorten dimmers zijn er?

Er zijn drie soorten dimmers: reostaat, draaidimmer en potentiometer. De keuze van welk type je gebruikt hangt af van hoeveel werk je zelf wilt doen. Wil je meer controle over je verlichting, dan geeft de keuze van een van deze je meer mogelijkheden om de perfecte sfeer te scheppen.

Hoe werkt een dimbare LED strip?

Om een LED strip dimbaar te maken, moeten de uiteinden van de LED strip voorzien zijn van een aansluiting voor stroom en een aansluiting voor bediening. Deze aansluitingen zijn meestal in de vorm van een stekkerverbinding, maar dat is niet in alle gevallen nodig.

Een dimbare LED strip bestaat uit twee delen: verlichting en controller. De verlichting gebeurt ofwel met een interne of met een externe controller. Als er een interne controller op zit, hoef je alleen maar de twee kabels van het ene uiteinde op het andere aan te sluiten, en ze dan in een standaard stopcontact te steken. Kortom: geen verdere handelingen nodig.

De meest gebruikelijke soort verlichting op een LED Strip is wanneer ze compatibel gemaakt zijn met onze eigen bestaande reeks commerciële verlichtingsapparatuur.

Wat zijn de voordelen van een dimbare LED strip?

Een dimbare LED strip kent veel handige voordelen ten opzichte van een standaard LED strip. Het eerste voordeel is dat je de capaciteit en intensiteit van het licht kunt instellen. Het tweede voordeel is dat je een kleurtemperatuur kunt kiezen: bijvoorbeeld tussen 2700K en 6500K. Een standaard LED strip geeft een vast constant verlichtingsniveau/ kleur van het begin tot het einde van het gebruik. Koop je dus een dimbare 7 meter lange strip van 200 lumen, dan geeft die evenveel licht als een 14W standaard gloeilamp dat doet (tussen 28-60 lumen per watt).

Ben je op zoek naar een dimbare LED strip? 123LEDstrips.nl heeft een ruim assortiment dimbare LED strips met scherpe aanbiedingen. Heb je vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op.

https://123ledstrips.nl/doe-het-zelf/led-strip-dimbaar/