Mijn Zaken
Image default
Financiële diensten

Alles over DEGIRO kernselectie & De beste ETF’s uit de kernselectie in 2022

In dit artikel gaan we het hebben over DEGIRO en ook even over DEGIRO kernselectie. We hopen dat je in dit artikel wat nieuws leert over deze broker en wellicht zelfs overstapt naar deze aandelen broker.

DEGIRO algemene informatie

“DEGIRO is een online broker. We bieden voor alle soorten beleggers een online handelsplatform aan. Al onze klanten kunnen op wereldwijde markten handelen tegen zeer lage tarieven.

DEGIRO begon in 2008 als institutionele broker voor professionele partijen. In september 2013 lanceerde DEGIRO haar online broker diensten voor particuliere klanten in Nederland. Sindsdien is het platform uitbreid naar 18 Europese landen en kunnen particuliere beleggers profiteren van een zeer concurrerende tarievenstructuur. Als gevolg hiervan is DEGIRO snel uitgegroeid tot één van de grootste brokers in Europa.”

Waarom beleggen bij DEGIRO?

De handelskosten van DEGIRO zijn laag en het aanbod is erg groot. Daarnaast werkt het platform fijn en is het ook voor de beginnende belegger de beste broker van Nederland. Daarnaast biedt DEGIRO een kernselectie aan. Dat is een lijst met ETF’s waarin je zonder transactiekosten kunt handelen onder bepaalde voorwaarden. Bekijk hier de beste ETF’s uit DEGIRO kernselectie.

Hoe bent u beschermd?

Wanneer u een rekening opent bij DEGIRO, komt u in aanmerking voor beleggersbescherming tot € 20.000 aan effecten en bovendien tot € 100.000 niet-belegde contanten op uw DEGIRO Cash Account.

De activa van DEGIRO-klanten zijn gescheiden in afzonderlijke entiteiten en dus beschermd in het geval van insolventie van DEGIRO. Mocht onverhoopt het gesepareerde vermogen niet aan klanten kunnen worden geretourneerd, dan valt DEGIRO onder de Duitse beleggerscompensatieregeling, die eventuele verliezen uit niet-geretourneerde vermogen tot 90% vergoedt (met een maximum van € 20.000). Bovendien wordt elk geld dat op een DEGIRO-kasrekening bij flatexDEGIRO Bank AG wordt gestort, gegarandeerd tot een bedrag van € 100.000 onder het Duitse depositogarantiestelsel. Dit is te danken aan DEGIRO’s bancaire achtergrond.

Bescherming tegen negatief saldo is niet beschikbaar, maar we denken dat dit geen probleem zou moeten zijn, aangezien DEGIRO geen CFD/Forex-makelaar is.

Uw niet-belegde geld wordt bewaard op een aparte persoonlijke bankrekening met een persoonlijk IBAN. Deze Geldrekening wordt direct gekoppeld aan uw bestaande DEGIRO beleggingsrekening. Het is niet mogelijk om deze Geldrekening te gebruiken voor andere algemene bankdoeleinden. U kunt het alleen gebruiken om geld aan te houden, zodat het direct beschikbaar is voor investeringen op uw DEGIRO-rekening.

Conclusie beste ETF’s DEGIRO kernselectie

DEGIRO is naar mijn mening de beste broker om te beleggen in Nederland. De kernselectie van DEGIRO is een leuke bijkomstige bonus waar je zeker profijt van moet maken. ETF’s zijn goede beleggingsinstrumenten voor zowel ervaren als beginnende beleggers. We raden je dus zeker aan om de lijst met ETF’s een te bekijken.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel, stel ze dan in de comments.