Mijn Zaken
Image default
Financiële diensten

Voordelen van het gebruik van digitale prepaidkaarten

Digitale prepaid kaarten zoals neosurf worden steeds populairder als betaalmiddel. Het gemak en de flexibiliteit van deze kaarten bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele creditcards, contant geld en cheques.

Uitgaven beheren

Een digitale prepaid kaart kan je helpen je uitgaven te beheren. Je kunt namelijk een budget instellen uitgaven bijhouden. Daarnaast kun je limieten instellen voor hoeveel je kunt uitgeven. Je kunt ervoor kiezen om een ​​melding te krijgen wanneer je een bepaald bedrag hebt uitgegeven. Daarnaast kun je ook automatische instellingen gebruiken, zoals het instellen van een maandelijkse of dagelijkse limiet. Als je kaart is verbonden met een app, wordt het nog gemakkelijker om je uitgaven te controleren.

Geld besparen

Digitale prepaidkaarten zijn een geweldige manier om je te helpen geld te besparen en te hoge uitgaven te voorkomen. Een digitale prepaidkaart werkt net als een gewone betaalpas, maar is niet gekoppeld aan je bankrekening. Deze kaart is gekoppeld aan een vooraf geladen saldo. Dit betekent dat je niet meer kunt uitgeven dan er op de kaart staat. Zo kun je op elk moment gemakkelijk bijhouden hoeveel je nog op je rekening hebt staan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je meer uitgeeft dan op je bankrekening staat.

Veiliger dan contant geld

Uiteindelijk zijn digitale prepaidkaarten veiliger dan contant geld. In tegenstelling tot papiergeld is je digitale prepaidkaart niet gevoelig voor diefstal of verlies. Als je een fysiek biljet verliest, is het voor altijd verdwenen. Als iemand geld uit je portemonnee steelt, kunnen ze het besteden zoals ze willen. Met digitale prepaidkaarten kan niemand ze echter gebruiken zonder eerst toegang te hebben tot je kaartnummer en pincode. Digitale prepaidkaarten bieden ook bescherming tegen identiteitsfraude, omdat voor elke transactie informatie nodig is die alleen jij kent.

Veiliger dan creditcards

Een van de meest voorkomende bezwaren tegen digitale prepaidkaarten is de angst dat ze niet zo veilig zijn als creditcards. Deze zorg is echter ongegrond, omdat digitale prepaidkaarten een hoger beveiligingsniveau bieden dan traditionele creditcards. Digitale prepaidkaart transacties worden verwerkt via een netwerk dat veiliger is en minder kwetsbaar voor hacking dan netwerken die worden gebruikt door traditionele betalingssystemen. Bovendien behouden gebruikers van digitale prepaidkaarten, in tegenstelling tot fysiek contant geld of cheques die verloren of gestolen kunnen worden, de controle over hun accountgegevens. Op deze manier zal iemand anders ooit toegang hebben tot deze informatie, tenzij je ze zelf toegang geeft door deze met hen te delen.