Mijn Zaken
Image default
Industriële goederen en diensten

Drie redenen waarom ieder industrieel bedrijf een veiligheidsdouche nodig heeft

Ben je de eigenaar van een industrieel bedrijf? Dan moeten er een groot aantal apparaten en machines op de werkvloer komen. Het bedrijf zal namelijk beter draaien als je machines hebt die goed bij de bedrijfsprocessen aansluiten. Echter krijg je ook te maken met verschillende stoffen en chemicaliën die op het lichaam kunnen komen. Het is daarom verstandig om een veiligheidsdouche aan te schaffen. Maar wat zijn dan de redenen om deze douche toe te passen binnen het bedrijf? Onderstaande informatie zet de belangrijkste redenen voor jou op een rij. 

Een goede veiligheidsmaatregel op de werkvloer

Een van de eerste redenen voor het hebben van een veiligheidsdouche is dat je hiermee een veiligheidsmaatregel toepast op de werkvloer. Vooral bij het gebruik van chemicaliën en andere stoffen kunnen er namelijk levensbedreigende situaties ontstaan. Wanneer iemand hiermee in aanraking komt, moet er direct actie ondernomen worden. Het is belangrijk dat je daarom bekijkt welke douche het beste bij jouw situatie past. Je kunt hier ook altijd adviezen over opvragen bij een professional, zodat je weet wat de beste nooddouche is voor jouw bedrijf en waardoor medewerkers direct actie ondernemen als er stoffen op het lichaam komen. 

De veiligheidseisen binnen de sector

Een andere reden voor een veiligheidsdouche is dat het ook een veiligheidseis is die gesteld is voor de sector. Al deze eisen zijn opgesteld door instanties die toezicht houden binnen de sectoren en moet je als bedrijf volgen om de vergunningen te behouden. Zorg ervoor dat je vooraf weet waar de nooddouche allemaal aan moet voldoen, zodat je voorkomt dat je een verkeerd model aanschaft en uiteindelijk nog niet aan de veiligheidseisen voldoet. Door dan ook bij Nedelko te kijken wat er voor eisen geboden zijn, weet je precies waar je op kunt letten en waar je verder naar kunt kijken. 

Altijd hoogwaardige kwaliteit

Een laatste reden is de kwaliteit die geboden is bij deze veiligheidsdouches. Alle douches zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit materialen, welke niet zomaar slijten. Een lange levensduur is daarom te allen tijde gegarandeerd. Het juiste installatiemateriaal kopen om de nooddouche te bevestigen is daarbij ook een belangrijke factor. Het installatiemateriaal zorgt dat de nooddouche op zijn plek blijft staan, de kabels goed georganiseerd blijven en je ook snel in kunt spelen op eventuele problemen met de bekabeling. Alles is tegelijkertijd aan te schaffen voor een goede start.