Mijn Zaken
Image default
Materialen

Hoe werkt de subsidie voor het verduurzamen van mijn ramen?

Wil je je ramen verduurzamen? Dan kan dit wellicht met een subsidie. Het plaatsen van nieuwe ramen hoeft op die manier niet veel te kosten. Al helemaal niet als je het laat doen door een goedkope glaszetter Rotterdam. Zo tast je niet al te diep in de buidel om je ramen te verduurzamen. Zoek je een geschikte glaszetter? Kijk dan eens bij Van der Have Glas. In dit artikel lees je meer over de subsidie waar je voor in aanmerking kunt komen bij het verduurzamen van ramen.

Subsidie

Aangezien het plaatsen van nieuw glas met een hogere isolatiewaarde valt onder isolatiewerkzaamheden, kun je in aanmerking komen voor een subsidie. De subsidie staat bekend als ISDE, languit geschreven is staat het voor Investeringssubsidie Duurzame Energie. De overheid heeft besloten om het verduurzamen van huizen financieel te ondersteunen en op die manier de energiebesparing in Nederland te bevorderen. Er is een groot budget vrijgemaakt voor dit doeleinde.

Over de ISDE

Voor alle particuliere woningeigenaren is er de ISDE subsidie. Op het moment dat je dus als particulier een woning bezit of bewoont, kun je gebruik maken van de subsidie. Met de subsidie kun je geld krijgen voor de werkzaamheden die worden verricht aan je woning. Of dit nu een huis of appartement is, dat maakt niet uit. Er zijn echter wel enkele voorwaarden om rekening mee te houden.

Voorwaarden ISDE

Je kunt niet zomaar in aanmerking komen voor de subsidie. Zo moet je minstens 2 energiemaatregelen treffen om je woning te verduurzamen. Op zichzelf is het verduurzamen van ramen dus niet genoeg. Je zou de werkzaamheden kunnen combineren met andere isolatiewerkzaamheden, zoals het laten plaatsen van nieuwe kozijnen of het isoleren van de vloer. Een zonneboiler is ook een optie. Er zijn meerdere mogelijkheden.

 

Ook is het een belangrijk detail dat je de subsidie pas aan kunt vragen op het moment dat de isolatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd. Doe dit dus pas als de nieuwe ramen, zonneboiler, kozijnen, vloer, etcetera is geplaatst. Zo weet je zeker dat je de ISDE subsidie op de juiste wijze aanvraagt.

BTW tarief

Los van de subsidie kun je rekenen op een verlaagd BTW tarief. Over de arbeidskosten voor isolatiewerkzaamheden hoef je niet meer het volle btw-tarief te betalen. In plaats van 21 procent, is dat nu slechts 9 procent. Zo wordt het isoleren en verduurzamen van de woning ook op het gebied van belasting voordeliger gemaakt.

 

https://www.vanderhaveglas.nl/