Mijn Zaken
Image default
Telecommunicatie

Hoe goed is een iPhone uit 2020

Eén manier om de kosten te drukken is door te kiezen voor een refurbished iPhone. In plaats van meer dan duizend euro weg te tellen voor jouw volgende gsm, ben je zo al met een paar honderd euro gesteld. Daarbij zijn de iPhones uit 2020 nog steeds relevant. En dankzij de ruime iOS-ondersteuning die Apple biedt, geniet je ook nog tot en met 2027 van de laatste software.

Refurbished voordeel en garantie

Het beste kun je de iPhone SE 2020 refurbished kopen. Dit betekent dat het toestel grondig is gecontroleerd en weer opnieuw wordt aangeboden. Naast een groot prijsvoordeel, geniet je in dit geval van 2 jaar garantie. In ieder geval als je kiest voor bekende leveranciers zoals Forza Refurbished. Forza biedt een breed gamma aan verschillende iPhones. Zo vind je er de iPhone SE als de iPhone 12 refurbished. Wil je een refurbished iPhone kopen dan ben je waarschijnlijk eerst op zoek naar de verschillen. Hieronder hebben we de belangrijkste voor je op een rij gezet. Zo hoef jij alleen nog maar een keuze te maken. We adviseren je om hiervoor om de webshop van forza-refurbished.be te raadplegen. Deze partij heeft een Keurmerk Refurbished, wat je verzekerd van een betrouwbare aankoop.

iPhone SE 2020 vs. iPhone 12

De twee meest populaire iPhones uit 2020 zijn de iPhone SE en de iPhone 12.

 

iPhone SE 2020

iPhone 12

Scherm

Chip

A13

A14

RAM werkgeheugen

3 GB

4 GB

Achterste camera

12 Megapixel

Dubbele 12 Megapixel camera

Voorste camera

7 Megapixel

TrueDepth camera

5G

Nee

Sub-6GHz, mmWave 

Veelzijdig en betaalbaar

In 2020 heeft Apple allereerst de iPhone SE 2020 gelanceerd. Als budgetvriendelijk Special Edition toestel, liet de opvolger nog vier jaar op zich wachten. Uiteindelijk was dit meer dan het wachten waard. Met een vertrouwd design dat veel wegheeft van de iPhone 8, bezit dit model wel een processor even sterk als de iPhone 11 (Pro). Functies als draadloos opladen mochten ook niet ontbreken. Kortom, een betaalbaar toptoestel voor de liefhebber van de fysieke Touch ID-knop. 

OLED, Face ID, Camera

De iPhone 12 werd door Apple in september van hetzelfde jaar gelanceerd. Als opvolger van de iPhone 11 ging Apple hiermee op zoek naar nieuwe innovaties en premium technieken. Hier betaal je natuurlijk wel een prijs voor. De iPhone 12 beschikt over een randloos OLED-beeldscherm, Face ID en dubbel camerasysteem.

Verschillen 2020 iPhones

Het meest opvallende verschil tussen de 2020-iPhones is dus de afmeting. Van een 4.7 inch beeldscherm tot de randen aan de boven- en onderkant van het scherm. Iets wat op het eerste oog minder opvalt is het verschil in type beeldscherm. Waar de iPhone SE 2020 is uitgerust met een LCD-scherm heeft de iPhone 12 het nieuwere OLED-scherm. Daarbij is de iPhone 12 klaar voor 5G. Het is dan ook geheel afhankelijk van hoe je jouw iPhone wilt gaan gebruiken.