Mijn Zaken
Image default
Zakelijke dienstverlening

5 tips voor een goede magazijninrichting

5 tips voor een goede magazijninrichting

Wil je het overzicht in jouw magazijn bewaren? Dan is het belangrijk dat je zo goed mogelijk kijkt hoe je jouw magazijn in gaat richten. Er zijn op dit gebied veel verschillende mogelijkheden te vinden, waardoor je ook weer nieuwe mogelijkheden krijgt. Een opgeruimd magazijn kan namelijk ook de omzet van jouw bedrijf verhogen. Onderstaande tips helpen jou bij een goede magazijninrichting. 

Tip 1: Begin bij de basis

Om een goed ingericht magazijn te hebben, dien je te beginnen bij de basis. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat de stellingkasten op een goede plek komen te staan en je nog voldoende ruimte over hebt om je te kunnen bewegen. Hierdoor heb je de eerste stap gezet en kun je sneller werken als eenmaal alles in het magazijn staat. 

Tip 2: De bekabeling beschermen

In het magazijn heb je ook te maken met verschillende kabels. Deze bekabeling kan hinder geven tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden, waardoor er veel tijdverlies kan ontstaan. Je kunt dan kijken voor colsonbandjes, waardoor de kabels op een goede plek blijven liggen en jij eromheen kunt werken. Deze kabelbinders kun je eenvoudig op de gewenste plek monteren. 

Tip 3: Organiseer per categorie

In een magazijn is het belangrijk dat je zo georganiseerd mogelijk bent. Met een groot aantal producten wil je niet lang zoeken naar de producten die je nodig hebt voor jouw klanten. Je kunt hiervoor werken met verschillende gangpaden per categorie, maar bijvoorbeeld ook boven het gangpad aangeven wat er te vinden is. 

Tip 4: Zorg voor goed apparatuur

Een ander belangrijk onderdeel van een magazijninrichting is het hebben van goed apparatuur. Hierbij kun je als eerste denken aan een computer, waarin je alle informatie terug kunt vinden over de voorraad en waar de producten te vinden zijn. Ook heftrucks en andere hulpmiddelen zijn nodig om het werk te verlichten. Ook dit behoort dus eigenlijk bij de basis van het inrichten van jouw magazijn. 

Tip 5: Laat een professional meedenken

Als je net pas begint met het inrichten van een magazijn weet je vaak niet wat er allemaal voor nodig is. Als je bij een professional als Nedelko.be kijkt, zie je veel hulpmiddelen, maar kun je niet snel een goede keuze maken. Door een professional mee te laten denken over jouw wensen, zorg je dat je jouw magazijn naar behoren in kunt richten en profiteer je van de gemakken. 

 

https://www.nedelko.be/