Mijn Zaken
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom uw bedrijfspand verkopen aan een verkoper?

Het proces van het verkopen van uw bedrijfspand kan een hele klus zijn. De verkoper is degene die alle juridische procedures moet doorlopen en aan alle noodzakelijke vereisten moet voldoen. Maar met een goede planning kunt u veel van deze hindernissen vermijden en het proces voor uzelf soepeler maken. Wanneer u uw bedrijfspand verkoopt, is het belangrijk dat u begrijpt wat uw eigendom waard is om er een eerlijke prijs voor te krijgen. Er zijn veel verschillende redenen waarom verkopers besluiten hun eigendom te verkopen, maar er zijn ook factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs waarvoor ze willen verkopen. Er zijn ook bepaalde factoren die van invloed zijn op hoe lang het duurt voordat een verkoper een koper voor zijn pand vindt.

Verkoopproces voor zakelijke gebouwen uitgelegd

Het verkoopproces van commercieel onroerend goed is ingewikkeld. En dat is geen wonder, gezien het aantal bewegende delen dat een rol speelt. Er zijn veel manieren om uw bedrijfspand te verkopen, maar de meest gebruikelijke manier is via een makelaar. Zij werken namens u en helpen u bij het vinden van een koper voor uw eigendom. Een makelaar wordt betaald door de verkoper en krijgt een commissie voor elke verkoop die hij namens zijn klant sluit. Dit kan in contanten zijn of als onderdeel van een verkoopovereenkomst die andere voordelen omvat, zoals gratis huur terwijl het onroerend goed wordt verkocht.

Tips voor succesvolle verkoop van bedrijfsgebouwen

Veel mensen willen hun bedrijfspanden voor contant geld verkopen, maar niet veel mensen weten hoe ze dit moeten aanpakken. Onderstaande tips helpen je op weg. De eerste stap is het vinden van een makelaar die gespecialiseerd is in commercieel vastgoed. Zij zijn degenen die u kunnen helpen om de best mogelijke deal te krijgen en ervoor te zorgen dat u alle voordelen krijgt van het verkopen van uw eigendom voor contant geld. Zodra u een makelaar heeft gevonden, zullen zij u helpen bepalen welk type eigendom de moeite waard is om te verkopen en hoeveel ze waard zijn. U moet ook kijken naar welke factoren van invloed zijn op de prijs bij de verkoop van uw eigendom, zoals locatie, grootte, staat en bestemmingsplannen. Als u overweegt uw bedrijfspand te verkopen, volgen hier enkele tips om u te helpen de best mogelijke prijs te krijgen.

1. Zorg voor een duidelijke strategie voor de verkoop van uw bedrijfspand;

2. Ontdek wat uw eigendom waard is via een online taxatietool of door te praten met een makelaar;

3. Maak een marketingplan met posts, artikelen en video’s op sociale media over uw eigendom om potentiële kopers aan te trekken en interesse te wekken voor de waarde van het onroerend goed;

4. Bied incentives aan voor mensen die een bod op het onroerend goed doen voordat het op de markt komt, zoals gratis huur voor zes maanden of gratis adverteren in lokale publicaties zoals The New York Times of The Wall Street Journal;

5. Wees bereid om met kopers te onderhandelen wanneer ze een bod op het onroerend goed doen en weet hoeveel u bereid bent te doen.

https://damborg.nl/bedrijfspand-verkopen